Prestaties

Sportclinics

Wist je dat?

Een sportclinic is een korte kennismaking met een bepaalde sport. Je geeft ge&iu... Lees meer

Online aerobics

Op 28 januari 2021 komt 3SSport met 5 collega’s aan op de Klaver in Heijplaat Rotterdam. De te... Lees meer

Archery Tag

Maruska is in oktober op pad geweest met de van foam gemaakte pijlen en goed afgestelde bogen. Ze gi... Lees meer

Gaan met die liaan!

Afgelopen zomer beleefden de kinderen van Kinderdam een avontuurlijke en opwindende ervaring bij 3SS... Lees meer

Nieuws

Koningsspelen 2022

Wist je dat?

De Koningsspelen een initiatief is van oud-tennisser Richard Krajicek en wordt georganiseerd door de Krajicek Foundation en de Johan Cruyff Foundation? De eerste editie werd gehouden op 26 april 2013, naar aanleiding van de troonsbestijging van koning Willem-Alexander vier dagen later. Sindsdien wordt het evenement jaarlijks georganiseerd. Tijdens de Koningsspelen staan gezond eten en actief bewegen centraal.

De koningsspelen is een evenement wat elk jaar terug komt. Het is één van de leukste evenementen van het jaar omdat actief bewegen centraal staat en precies daar ligt onze specialiteit! Voor elke organisatie is het anders. De één organiseert zelf de koningsspelen zoals deze elke jaar gepresenteerd wordt en de ander maakt een zelf gemaakte draaiboek voor de school. Wij springen bij waar het nodig is of nemen de hele organisatie op ons. Zo stonden we dit jaar met de clinics gaan met de liaan en archery tag op verschillende scholen in Rotterdam.

Elk jaar is er ook een dans op de muziek van de koningsspelen, dit jaar was dat de FitTop10. Onze gymdocenten hebben dit met de klassen geoefend en daarna laten zien aan ouders en leraren op de dag zelf. Dit was voor sommige erg spannend maar wel heel erg leuk om te doen!

Klassieke Nederlandse spellen komen vaak terug op deze dagen zoals: kingen, spijkerpoepen en een kruiwagen race. Dit jaar kwamen we er achter dat ‘stopdans’ het ook erg goed doet. De kinderen gaan helemaal los op het liedje van FitTop10. Stopdans is een soort stoelendans, als de muziek stopt moet jij ook stoppen en mag je niet meer bewegen. Beweeg je wel dan ben je af en moet je één ronde uitzitten. Bij het finale spel is het de bedoeling dat je als laatste over blijft!

We willen alle organisaties bedanken voor het vertrouwen in 3SSport dit jaar. Wij vonden het een groot succes! Veel kinderen hebben weer kunnen sporten, bewegen en zijn met plezier weer naar huis gegaan.  

Heb jij nou een super leuk idee voor een spel of denk je dat jouw koningsspelen leuker kan? Wellicht kunnen wij je helpen!

Op naar de Koningsspelen 2023!!!!

Fotoalbum