Prestaties

Sportclinics

Wist je dat?

Een sportclinic is een korte kennismaking met een bepaalde sport. Je geeft ge&iu... Lees meer

Online aerobics

Op 28 januari 2021 komt 3SSport met 5 collega’s aan op de Klaver in Heijplaat Rotterdam. De te... Lees meer

Archery Tag

Maruska is in oktober op pad geweest met de van foam gemaakte pijlen en goed afgestelde bogen. Ze gi... Lees meer

Gaan met die liaan!

Afgelopen zomer beleefden de kinderen van Kinderdam een avontuurlijke en opwindende ervaring bij 3SS... Lees meer

Nieuws

Archery Tag

Wist je dat?

Archery Tag is het beste te omschrijven als een kruising tussen trefbal en paintball, maar dan met pijl en boog! Doordat de pijlen zijn uitgerust met speciale foam-tops kan het spel gespeeld worden zonder pijn en/of blauwe plekken. Je moet in beweging blijven. Niet alleen om jezelf te beschermen maar ook om pijlen te bemachtigen zodat je weer ten aanval kunt gaan. Om het gezicht te beschermen werken we met hoge kwaliteit Full-face maskers.

Archery Tag is een van de vele clinics die wij geven. Dit kan op een sportdag om gewoon een keertje te schieten of in de vorm van een lessen reeks van 2/3 lessen.

Wanneer de eerste les uit de lessenreeks gaat beginnen worden eerst de regels vertelt waar de kinderen zich altijd aan moeten houden in verband met de veiligheid. Dit zijn de volgende regels:

-        Weten vanaf welke afstand je mag schieten en welke plek.
-        Wachten tot iedereen geschoten heeft voordat je jouw geschoten pijl mag pakken.
-        Altijd je masker op.
-        Als jou pijlen op zijn dan leeg jij je boog neer op de grond zodat de sportinstructeur weet dat jij klaar bent met schieten.
-        We schieten niet op elkaar tenzij een activiteit dat toestaat.

Dit zijn de basis regels voor elke lessenreeks omdat we willen dat de veiligheid voorop staat.

De lessenreeks gaat nu beginnen en we vertellen de kinderen altijd hoe ze de pijl en boog vast moeten houden. We zetten de kinderen met de ruggen tegen elkaar aan zodat iedereen tegelijk op stilstaande doelwitten kan schieten. Hierin zien we wat het basisniveau is van de kinderen en hoe we ze het beste snel kunnen laten leren. In les 1 zijn we vooral bezig met stilstaande doelwitten zodat we in les 2 naar de bewegende doelwitten gaan. In les 2 herhalen we kort de basis van les 1 en gaan we al heel snel naar de activiteiten waarbij ook bewogen wordt.

De activiteiten die we dan doen zijn: Schipper mag ik overvaren?, Shooters en Catchers en verschillende vormen van trefbal maar dan uiteraard met Archery Tag.

Lijkt je dit nou fantastisch om te spelen?

Boek dan snel een clinic bij 3SSport!!

Fotoalbum