Prestaties

Sportclinics

Wist je dat?

Een sportclinic is een korte kennismaking met een bepaalde sport. Je geeft ge&iu... Lees meer

Online aerobics

Op 28 januari 2021 komt 3SSport met 5 collega’s aan op de Klaver in Heijplaat Rotterdam. De te... Lees meer

Archery Tag

Maruska is in oktober op pad geweest met de van foam gemaakte pijlen en goed afgestelde bogen. Ze gi... Lees meer

Gaan met die liaan!

Afgelopen zomer beleefden de kinderen van Kinderdam een avontuurlijke en opwindende ervaring bij 3SS... Lees meer

Nieuws

Tussenschoolse Opvang

Wist je dat?

De lunchpauze op de basisschool wordt op verschillende manieren ingevuld. Sommige scholen hebben een tussenschoolse opvang, ook wel overblijven of tso genoemd. Kinderen kunnen dan naar huis om te eten, maar mogen tegen betaling ook op school blijven. Andere scholen hebben een continurooster. Kinderen blijven dan verplicht op school tijdens de lunchpauze.

Tussenschoolse opvang:

Er is sprake van tussenschoolse opvang (tso) als kinderen tussen de middag naar huis kunnen om te lunchen, maar er ook voor kunnen kiezen om op school blijven. Als ouders erom vragen is de basisschool verplicht om tso te regelen. De regels voor tussenschoolse opvang zijn opgenomen in de Wet op het primair onderwijs. De school moet voor een veilige ruimte zorgen waar kinderen kunnen eten en ontspannen en de school blijft verantwoordelijk voor het toezicht op de kinderen tijdens het overblijven.

Inmiddels draaien wij met 3SSport op 17 verschillende locaties een TSO. Op deze plekken zijn de 3SSportbegeleiders altijd erg druk met het laten bewegen van de kinderen doormiddel van leuke sport/spelactiviteiten. Op deze locaties maken wij gebruik van Sport/spel boeken. Hierin staat welke sports/spel activiteiten er allemaal zijn maar ook wanneer we welke activiteit gaan geven. Een beetje uitwijken van de planning mag, maar we vinden het wel belangrijk dat de leerlingen zoveel mogelijk kennismaken met verschillende sporten en spellen. Na de TSO is er altijd een feedback moment met de docenten over hoe het is gegaan. Incidenten die ontstaan tijdens de TSO lost ons personeel ook altijd zelf op zodat de leerkracht hier geen omkijken meer naar heeft.

Wil jij een sportieve TSO voor jou school? Neem dan contact op via het contactenformulier en ga met ons de samenwerking aan!