Prestaties

Sportclinics

Wist je dat?

Een sportclinic is een korte kennismaking met een bepaalde sport. Je geeft ge&iu... Lees meer

Online aerobics

Op 28 januari 2021 komt 3SSport met 5 collega’s aan op de Klaver in Heijplaat Rotterdam. De te... Lees meer

Archery Tag

Maruska is in oktober op pad geweest met de van foam gemaakte pijlen en goed afgestelde bogen. Ze gi... Lees meer

Gaan met die liaan!

Afgelopen zomer beleefden de kinderen van Kinderdam een avontuurlijke en opwindende ervaring bij 3SS... Lees meer

Nieuws

Een dag in het bewegingsonderwijs

Bewegingsonderwijs, ook wel gymles, gymnastiek of lichamelijke opvoeding genoemd, houdt in dat alle kinderen leren bewegen én plezier hebben in bewegen. De gezondheid staat hierbij centraal. Kinderen leren bewegen door aan hun motorische vaardigheden te werken.

Hier een kijkje in het dag van onze gymdocent Nathalie, zij is gymdocent op de Pniëlschool en de Prins Willem Alexanderschool.

Hai, ik ben Nathalie en ik werk op de Pniëlschool en de Prins Willem Alexanderschool. Ik neem jullie even mee op een werkdag. Morgen werk ik op de Pniëlschool en de dag voordat ik moet werken verzin ik vaak de gehele les. Hetgeen wat op mijn jaarplanning staat wil ik gebruiken als de leerdoelen van de les. 

De volgende morgen
Meestal sta ik rond 6:45 uur op om rond 7:30 uur van huis weg te rijden. Om 8:00 bouw ik de zaal op. Vandaag staat er stoeispelen op de planning. Ik leg 2 dikke matten neer waar de kinderen op mogen stoeien met 3 regels: stop = stop, schoenen uit en we stoeien op onze knieën. Bij deze activiteit sta ik vandaag het meest en doe ik zelf een paar keer mee. Het is vandaag ook een vrije les, dus de kinderen mogen zelf kiezen waar ze heen gaan, wanneer en met wie. De enige voorwaarden zijn dat de kinderen bij elke activiteit minimaal 1 keer zijn geweest. 

Groep 8 komt om 8:30 uur binnen. Wanneer ze omgekleed zijn mogen ze binnenkomen en meedoen met ‘iemand is hem niemand is hem’, hiermee beloon ik het snel omkleden. 

Bij de uitleg benoem ik alle onderdelen en de regels daarvan. Ook laat ik de meeste activiteiten door de kinderen voordoen. Hierna gaan de kinderen aan de slag. 

Na een paar minuten leg ik de les even stil. Ik benoem klassikaal dat ik de les goed vind gaan, omdat de kinderen elkaar helpen en bij stoeien stoppen wanneer iemand pijn heeft. Er waren zelfs een paar kanjers die ook sorry konden zeggen wanneer zij per ongeluk iemand pijn deden! Wanneer een leerling iets doet wat niet kan, haal ik hem naar mij toe en spreek ik diegene hier individueel op aan. 

Als eindspel doen we fopbal en wie er af is mag alvast omkleden. Hierna heb ik nog groepen 7,6 en 4. In mijn pauze na deze lessen probeer ik altijd even naar school te gaan. Dan praat ik even bij met de groepsdocenten. Na mijn pauze heb ik 2 schakelklassen. Hierbij is het belangrijk dat ik alles voordoe wat ik zeg. Het is soms wat lastig als ze me niet begrijpen maar ze zijn altijd erg vrolijk in de gymles en dat geeft mij voldoening. Als ze het niet begrijpen hebben we altijd ‘google translate’ nog gelukkig!

De oudste schakelklas helpt me opruimen en hierna ga ik vrolijk weer naar huis.

Fotoalbum